Databeskyttelsespolitik

Lovbestemt erklæring om behandling af personoplysninger

Costa Crociere S.p.A. (herefter også benævnt"Costa Crociere”), som dataansvarlig, i overensstemmelse med artikel 13 i den generelle forordning om databeskyttelse (EU) 2016/679, oplyser følgende vedrørende behandlingen af de personoplysninger, som du, som den registrerede, har oplyst os om:

 1. For at købe en rejsepakke
 2. I forbindelse med krydstogter (f.eks. køb, der er foretaget)
 3. Registrering på Costa Crociere-websitet og/eller appen, eller udfyldelsen af formularer på Costa Crociere-websitet

Formål og retsgrundlag for behandling

Derudover, kan de oplysninger, som du har givet, også omfatte nogle personoplysninger, der er defineret af kodeksen og den generelle forordning om databeskyttelse som "særlige kategorier af oplysninger". Følsomme/særlige kategorier af oplysninger skal behandles i henhold til de formål, der beskrives herunder, og kun med dit samtykke.

 

a) Formål vedrørende kontraktopfyldelse. Dine personoplysninger behandles med henblik på opfyldelse af forpligtelser som følge af kontrakten om køb af rejsepakken, med henblik på at give Costa Crociere mulighed for at levere tjenesten optimalt, og med henblik på:

 1. Dannelsen, forvaltningen og opfyldelsen af kontraktlige relationer mellem dig og Costa Crociere
 2. At svare på dine forespørgsler
 3. Underretning om oplysninger vedrørende rejsepakken (f.eks. ændringer m.h.t. kontraktvilkår og -betingelser, osv.)
 4. Oprettelsen af aktiviteter, der hjælper med at gøre dit krydstogt fornøjeligt og behageligt, og garanterer høje underholdningsstandarder om bord på skibene (dvs. festbegivenheder, fotosessioner og videooptagelser, spil, osv.). Desuden bedes du bemærke, i forhold til de fotos der tages, og videoer der optages af fotografer og videooperatører om bord på vores skib, som samarbejder med os for at gøre krydstogtoplevelsen uforglemmelig, at hvis du ikke ønsker at være del af fotos/videoklip eller hvis du ikke ønsker, at dine fotos skal vises på displaytavlen i fotobutikken, så kan du henvende dig til fotobutikken, der vil registrere dine ønsker. Et foto med dig kan kun fjernes , efter at du har meldt det.

b) Juridiske, sundheds- eller sikkerhedsmæssige formål. Dine personoplysninger behandles også til de følgende formål:

 1. Juridiske, forskriftsmæssige og  indenlandske forpligtelser samt overholdelse af EU-lovgiving, og forpligtelser som udspringer af påbud udstedt af myndigheder inden for rammerne af deres juridiske myndighed
 2. Fastlæggelse, udøvelse og/eller forsvar af et Costa Crociere-retskrav foran domstolene
 3. Til at garantere den nødvendige lægehjælp under krydstogtet
 4. Til at overholde CLIA-foreningens samt USPHS’ krav

c) Forretnings- og statistik-relaterede formål Dine personoplysninger behandles også til formål i forbindelse med eller relevante for Costa Crociere-forretningsaktiviteter og i anonymiseret form til  statistik og markedsundersøgelser.
 

d)Yderligere formål Desuden, når du udtrykkeligt giver dit samtykke, bliver dine personoplysninger behandlet til de følgende formål:

 1. Markedsføringsformål, herunder: 

  1. Salgsfremmende aktiviteter udført af Costa Crociere, virksomheder i Carnival Corporation & PLC-koncernen (herefter "koncernen"), også i udlandet, og/eller samarbejdspartnere, implementeret gennem både automatiserede metoder (f.eks. e-mail, sms, onlinemeddelelser, osv.) og ikke-automatiserede metoder (f.eks. almindelig post, telefon med operatør, osv.). Nærmere bestemt kan Costa Crociere benytte din e-mailadresse, som du oplyste på det tidspunkt, hvor du købte en rejsepakke, til at sende dig oplysninger og andre salgsfremmende meddelelser knyttet til tjenester og produkter, der minder om dem, der tilbydes af Costa Crociere og koncernen og/eller samarbejdspartnere, også uden dit samtykke, forudsat at du ikke har gjort indsigelse mod en sådan brug.

   Carnival-koncernselskaberne er: Carnival Corporation (CCL), Carnival PLC (P&O, Cunard, Princess Asia), Costa Croceire S.p.A. (AIDA og Costa), Holland America Line N.V., komplementar af Cruiseport Curacao C.V. (Holland America Line og Seabourn) Princess Cruise Lines, Ltd (Princess, Alaska, P & O Australia og Cunard), SeaVacations Limited (CCL-virksomhed i Storbritannien).

   Samarbejdspartnerne tilhører de følgende produkt- og markedskategorier:

   1. Turisme-relaterede aktiviteter
   2. Flyselskaber/transporttjenester
   3. Rejsebureauer
   4. Forsikringsselskaber

  2. Profileringsaktiviteter, dvs. analyse af dine rejsepræferencer og markedsundersøgelser med henblik på forbedring af udbuddet af tjenester og salgsoplysninger fra Costa Crociere, og matche dem bedre til dine interesser. En sådan aktivitet kan også implementeres ved at indsende kundetilfredshedsspørgeskemaer og/eller brugen af profileringscookies, der bruges under browsing på Costa-websteder.

   Behandling til markedsføringsformål (dvs. til både salgsfremmende og profileringsaktiviteter) kan kun implementeres med et medlems samtykke. Arten af tilvejebringelsen af oplysninger og konsekvenser som følge af eventuel afvisning. Personoplysninger, der kræves for tilmelding til CostaClub-programmet og er markeret med en stjerne (*), er obligatoriske for fuld deltagelse i programmet, for forbundne initiativer og for overholdelse af loven. Afvisning af at oplyse om de ønskede persondata, helt eller delvist, også under implementering af programmet, kan resultere i, at det ikke er muligt for Costa Crociere og tredjepartsvirksomheder, der leverer tjenester i programmet, fuldt ud at opfylde eller opfylde forpligtelser korrekt, der følger af programmet. Det er valgfrit at oplyse persondata, der ikke er markeret med en stjerne (*) og undladelse heraf har ikke nogen konsekvenser for et medlem, der tilmelder sig og deltager i programmet. Et medlem er berettiget til frit at foretage sine egne valg i forbindelse med behandling af personoplysninger, og dermed give udtryk for sin egen vilje i forbindelse med hvert enkelt formål. Kategorier af modtagere af personoplysninger Oplysninger videregives ikke med undtagelse af de tilfælde, hvor det er lovpåkrævet eller et medlem udtrykkeligt har givet tilladelse til det. Et medlems oplysninger kan videregives til de ovennævnte formål og til følgende kategorier af personer og enheder

    

   1. Inden for de perioder, der er fastsat i henhold til gældende lovgivning
   2. Inden for de perioder, der er fastsat i henhold til sekundær lovgivning, der kræver, at oplysninger opbevares (for eksempel, selvangivelser)
   3. Der er nødvendig for at beskytte den dataansvarliges rettigheder i tilfælde af eventuelle tvister, der opstår vedrørende opfyldelse
     

   Personoplysninger, der indsamles og behandles med henblik på profilering skal opbevares i en periode på maks. ti (10) år, og ved afslutningen af denne periode skal de slettes automatisk og anonymiseres permanent.
   Dataansvarlig og databehandlere
   Den dataansvarlige er Costa Crociere S.p.A., med adresse i Genova, Piazza Piccapietra, 48.
   Databeskyttelsesrådgiver Databeskyttelsesrådgiveren kan kontaktes på de følgende adresser: privacy@costa.it og/eller på Costa Crociere S.p.A., Piazza Piccapietra 48, Genova. Medlemsrettigheder I overensstemmelse med artikel 15 og 22 i den generelle forordning om databeskyttelse, er et medlem til enhver tid berettiget til at:

    

   1. Få adgang til sine personoplysninger
   2. Anmode om at få sine personoplysninger rettet
   3. Tilbagetrække, eller give samtykke til brugen og videreformidlingen af sine personoplysninger
   4. Anmode om, at ens personoplysninger slettes
   5. Modtage personoplysningerne om sig selv i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, samt retten til at sende de pågældende oplysninger til en anden dataansvarlig
   6. Gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysninger til markedsførings- eller profileringsformål
   7. Begrænse behandlingen af personoplysninger
   8. Indgive klage til en tilsynsmyndighed
   9. Modtage en meddelelse, i tilfælde af databrud
   10. Anmode om oplysninger om:

    1. Formålene med behandling
    2. Kategorierne af personoplysninger
    3. Modtagerne eller kategorierne af modtagere til hvilke personoplysninger er blevet eller vil blive videregivet, nærmere bestemt, når oplysninger er blevet sendt til modtagere i tredjelande eller internationale organisationer og eksistensen af tilstrækkelige garantier
    4. Perioden i hvilken personoplysninger opbevares
    5. Når oplysninger ikke er blevet indsamlet fra den registrerede, alle oplysninger om deres oprindelse
   11.  

   Et medlem kan til enhver tid gøre indsigelse mod forsendelse af meddelelser knyttet til deltagelse i programmet, markedsføringsaktiviteter og/eller profilering, ved at klikke på "afmeldingslinket" nederst i den e-mail, der modtages eller ved at sende en relevant anmodning til adresserne vist ovenfor.

   Du kan udøve disse rettigheder og/eller få yderligere oplysninger om behandling af personoplysninger, ved at sende en anmodning:

   -  privacy@costa.it eller til Costa Crociere S.p.A. Piazza Piccapietra 48, 16121 Genova, rettet til databeskyttelsesrådgiveren.

Costa Club (English version)

 

Costa Crociere S.p.A. (hereinafter also “Costa Cruises”), as data controller, in accordance with article 13 of the General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 (hereinafter the “GDPR”), provides the following information regarding the processing of the personal data which you (hereinafter also “Member”), as the data subject, have provided during registration for Programma Costa Club [Costa Club Programme] (hereinafter the “Programme”). The present information is also available in the “Privacy” section of the website www.costacruises.dk  and aboard at the Hospitality Service Desk/Reception.
This disclosure refers to the processing of the Member’s personal data:

 1. provided when registering for the Programme through any Club registration channel;
 2. collected during the Club’s ordinary administration (total amount spent during a cruise, type of cruises taken, etc.)

Purposes and legal basis of processing. Members’ personal data will be processed for the following purposes:

 1. Purposes regarding the Programme, for managing a Member’s participation in the Costa Club Programme and, specifically, for:
  1. awarding the Member points and other advantages connected to participation in the Costa Club Programme;
  2. allowing the Member to benefit from the Privileges listed at Art. 8.1 of these General Conditions;
  3. managing aspects related to possession of a Costa Club Card;
  4. providing the related services in the modes set down in the present General Conditions;
  5. delivering to members the institutional communications with an impact on membership and the benefits included in the programme.
 2. Specifically, Costa Cruises can use the Member’s email address, mobile phone number, and/or mailing address provided at the time of registration with Costa Club or during participation in the programme.

 3. Emailing of informational and promotional communications related to Costa Club.
 4. The legal basis of the processing is Costa’s legitimate interest in ensuring that Members are always informed about initiatives related to the Club.
  However, Members may at any time request not to receive the aforementioned communications any longer, by clicking on the appropriate link present in every communication that Costa sends.
  Said request will not impact the sending of any communications for marketing purposes discussed below at d), as long as the Member has provided their express consent.

 5. Statistical Purposes. The Member’s personal information will also be processed for the elaboration of anonymous aggregate statistics connected or pertaining to Costa Cruises’ activities in the framework of Costa Club. In this case, Member consent is not required since the said processing will concern only anonymous data.


 6. Marketing purposes, which include promotional activities concerning products and/or services of Costa Cruises, third party commercial partners of Costa, or other companies in the Carnival Group to which Costa Cruises belongs (so-called direct and indirect marketing). Specifically, Members’ information can be processed for sending communications in both automated modes (email, fax, text, instant messaging applications, etc.) and non-automated modes (ordinary mail, telephone with operator, etc.)
 7. Processing for marketing purposes may take place only with the Member’s specific and express consent, which represents the legal basis of such processing and which the Member may revoke at any time.

 8. Profiling purposes to use electronic tools to analyse customer choices, consumption habits, and market research for the purpose of improving Costa Cruises’ offering of services and commercial information and better aligning them with Members’ interests.
 9. Processing for profiling purposes may take place only with the Member’s specific and express consent, which represents the legal basis of such processing and which the Member may revoke at any time. Therefore, the entering of data into the profiling database is entirely optional.

 10. Management of complaints, protests, legal disputes and/or transactions. The legal basis of data processing for the purposes illustrated is the pursuit of a legitimate interest on the part of Costa and/or third parties (as in the case of disputes) which, in accordance with assessments made by Costa, is not detrimental to a Member’s rights.


 11. Purposes related to the fulfilment of legal obligations, regulations, national and EU norms, as well as regulations set by authorities legitimated to do so by law. The legal basis of data processing for this purpose is the fulfilment of the legal obligations and applicable norms to which Costa is subject.

Type of data provision and the consequences of refusal. Providing the personal data that is requested during registration for the Costa Club Programme and marked by an asterisk (*) is obligatory for full participation in the Programme itself, related initiatives, and the fulfilment of pertinent legal obligations. Any refusal to provide the personal information requested, wholly or partly, even in the course of the Programme’s implementation, may make it impossible for Costa Cruises and the third party companies that provide services within the programme’s framework to implement the programme completely or correctly perform the obligations deriving from it.


Providing personal data that is not marked by an asterisk (*), on the other hand, is optional, and not doing so will have no consequences on registration and participation in the programme.


Finally, Members have the right to freely express their consent, which they may revoke at any time, for the further purposes of marketing and profiling mentioned above. The lack of or subsequent revocation of this consent will in no way affect the Member’s participation in the Costa Club Programme.


Personal data recipient categories.
Data will not be disclosed except in those cases where disclosure is required by law or expressly authorised by a Member. A Member’s data may be disclosed for the purposes stated above to the following categories of persons and entities:

 1. Costa Cruises in-house staff expressly authorised to process personal data;
 2. companies belonging to the Group, even those located abroad;
 3. persons, companies, associations or professional firms providing services or consulting to Costa Cruises (e.g. chartered accountants, lawyers, tax consultants, auditors and consultants within auditing operations or due diligence, etc.);
 4. persons, companies or agencies providing marketing services and analysis or consulting activities to Costa Cruises;
 5. persons and entities whose right to access data is recognised by law and secondary legislation or by regulations set by authorities legitimated to do so by law.

The parties indicated above will process the data, depending on the circumstances, either as autonomous data controllers or as data processors.


The list of parties to which data has been disclosed may be requested from the Company or from the Data Protection Officer at the following addresses: privacy@costa.it or Costa Crociere S.p.A., Piazza Piccapietra, n. 48, 16121 Genova.


Transfer of personal data outside the European Union.
A Member’s personal data may be transferred to third-party companies in States outside the European Union, for the purposes stated above.


Whenever data is transferred to States outside the European Union, said States shall guarantee an adequate level of protection based on a specific decision of the European Commission or, alternatively, the recipient shall be contractually obligated to protect data by adopting an adequate and comparable level of protection to that provided under the GDPR.


Retention of personal data.
Personal data shall be retained no longer than the period necessary for the purposes for which it was collected and subsequently processed. Specifically, personal data shall be retained for the full duration of the Programme and its subsequent editions and for a subsequent period:

 1. within the periods established under prevailing legislation;
 2. within the periods established under secondary legislation which require data to be kept (such as tax returns);
 3. for the period necessary to protect the rights of the data controller in the event of any disputes arising concerning their services;
 4. after expiry or on termination based on the limitation period of Members’ rights.

In addition, the personal data processed for emailing commercial and promotional information connected to Costa Club will be retained unless Members oppose this retention.


Members' data processed for marketing purposes, on the basis of their expressed and specific consent, will be retained for 5 years if they do not purchase any Costa cruises in said time period, or for 10 years if they purchase one or more cruises.
Personal data collected and processed for profiling shall be retained for a maximum period of ten (10) years, at the end of which they shall be automatically deleted or rendered permanently anonymous.


Data Controller.
The Data Controller is Costa Crociere S.p.A., with offices in Piazza Piccapietra 48, Genova.


Data Protection Officer.
The Data Protection Officer (or DPO) may be contacted at the following addresses: privacy@costa.it and/or at Costa Crociere S.p.A., Piazza Piccapietra 48, Genova.


Member rights.
At any time, in accordance with articles 15 and 22 of the GDPR, a Member shall be entitled to:

 1. access his/her personal data;
 2. request that his/her personal data be corrected;
 3. revoke consent to the use and dissemination of his/her personal data at any time;
 4. request that his/her personal data be deleted;
 5. the right to receive the personal data concerning him or her, in a structured, commonly used and machine-readable format, as well as the right to send said data to another data controller;
 6. oppose the processing of personal data for marketing or profiling purposes;
 7. obtain restriction on the processing of personal data;
 8. lodge a complaint with a supervisory authority;
 9. receive a notification whenever there is a personal data breach;
 10. request information about:
 1. the purposes of processing;
 2. the categories of personal data;
 3. the recipients or categories of recipients to whom personal data has been or will be disclosed, and specifically, whenever data has been sent to recipients in third countries or to international organisations and the existence of adequate guarantees;
 4. the period personal data will be retained;
 5. the origin of any data collected about the data subject from other sources.

A Member may oppose the sending of notifications related to participation in the Programme, marketing activities and/or profiling at any time, by clicking on the “unsubscribe” link at the bottom of the e-mail received, or by sending a request to the addresses shown above.


A Member may exercise these rights and/or obtain further details about personal data processing by sending a request:
- by e-mail to: privacy@costa.it
- by ordinary mail to Costa Crociere S.p.A. Piazza Piccapietra 48, 16121 Genova, c/o The Data Protection Officer.

Manage your preferences

You can customize your choices or reject all cookie by clicking manage your preferences