Trieste

På grænsen mellem Italien og Istria venter Trieste på dig med den ”vrantne ynde”, som Umberto Saba synger om: en mystisk charme af dyster skønhed og centraleuropæisk tiltrækning.

Triest ligger ved foden af Karst-plateauet, der hvor to halvøer omgiver Adriaterhavet og skitserer en kæmpe, adskilt bugt, og er en af de vigtigste naturlige havne i Middelhavet. Byens særlige geografiske placering, som har gjort den til skueplads for visse vigtige historiske begivenheder, er i dag en turistdestination, der aldrig holder op med at fascinere.  
Udover det imponerende landskab og suset fra en kejserlig fortid er et besøg i Trieste fyldt med historiske og arkitektoniske underværker. Ikke langt fra havnen, efter du er kommet forbi den store kanal opført af Triestes venetianske naboer, inviterer Piazza Unità d’Italia dig til at beundre byens gamle Habsburg-hjerte og nyde et glas Prosecco. Og hvis du holder af vandreture og fotografi, så er en gåtur langs Rilke-stien ved havet og ”Napoleons-vejen” med udsigt over bugten fra kanten af Karst-plateauet noget ganske særligt.


Du bør ikke gå glip af:

• Borgen Miramare og San Giusto-katedralen;

•  Postojna-hulen.

•  Ljubljana, Europas grønne hovedstad.

Uforlignelige udflugter til lands

Nogle af de smukkeste øjeblikke du kan opleve på et krydstogt.