Liverpool

Liverpool i det nordvestlige England er en by, som er på UNESCO's verdensarvsliste og fødested for legendariske Beatles. Byen blev grundlagt på den højre banke af floden Mersey ved sammenløbet med Det Irske Hav. Det er en levende og travl by, fuld af aktiviteter og seværdigheder, ideel for dem, der elsker kultur og for dem, der gerne vil slappe af. Vi vil besøge dens teatre, traditionelle pubber, dens historiske bygninger og katedraler, gader, der er baggrunden for levende musik, festivaler og events af enhver slags.

Udover at være optaget på UNESCOs Verdensarvsliste som en handels- og søfartsby kan Liverpool også prale af den største koncentration af museer i Storbritannien uden for London, mange af dem med gratis adgang. Et besøg på Albert Dock og alle de andre moler, der er blevet genopført og omdannet til livlige og stimulerende områder med museer, butikker og attraktioner, såsom Tate Gallery, Merseyside Søfartsmuseum og Beatles Story Museum, er virkelig et besøg værd.  Dens katedraler er også smukke: Herunder den massive, nygotiske Cathedral Church of Christ og det futuristiske Metropolitan Cathedral of Christ the King med sin mærkværdige, cirkulære form. Liverpool er Beatles’ by og forbindelsen med deres musik er meget stærk. Så du kan undersøge deres historie og besøge Cavern Club i Mathew Street eller de mange musikfestivaler. 

Du bør ikke gå glip af:

  • Bygningerne i Royal Lever Building, Cunard Building og havnen i Liverpool Building, som af indbyggerne i Liverpool har fået tilnavnet: "de tre gratier".

  • Walker Gallery, et af de vigtigste kunstgallerier i Storbritannien.

  • En tur rundt i byen i en klassisk sort taxa passerende gennem Penny Lane og andre steder i byen, som Beatles har gjort berømte.

 

Uforlignelige udflugter til lands

Nogle af de smukkeste øjeblikke du kan opleve på et krydstogt.